Ovaj zbirni broj je dosegnut krajem veljače 2020., a uključuje ukupnu prodaju hibridnih modela RX, NX i UX od predstavljanja modela RX 400h 2005. godine, kao prvog luksuznog hibridnog vozila na svijetu

Europska prodaja Lexusovih hibridnih SUV-ova je premašila granicu od četvrt milijuna vozila. Ova brojka, zabilježena krajem veljače 2020. predstavlja ukupnu prodaju od uvođenja modela RX 400h 2005. godine, prvog luksuznog hibridnog vozila na svijetu, izvijestili su iz Lexusa.

Lexus je bio svojevrsni pionir u automobilskoj industriji usvojivši izvorni koncept luksuznog SUV-a uz pokretanje prodaje originalnog modela RX 1998. godine. Od uvođenja ove tehnologije, Lexus je predstavljao nove modele i neprekidno poboljšavao performanse svoje hibridne električne tehnologije. Uz ponudu više vozila i rastuću potražnju kupaca za elektrificiranim pogonskim sklopovima koji nude vrhunsku učinkovitost, ubrzavala se i godišnja prodaja.

Kao najduže prisutni model, njihov veliki SUV Lexus RX čini više od polovice ukupne prodaje hibrida, s ukupno prodaniih 127.203 vozila. Sada u svojoj četvrtoj generaciji, RX ima i izvedbu sa sedam sjedala, oznake RX L.

U srednjem segmentu postoji model NX, predstavljen 2014., koji je ostvario prodaju od 101.137 hibridnih vozila, dok je najnoviji dodatak paleti, kompaktni crossover UX, ostvario snažan početak prodaje od svog predstavljanja 2019.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen