Ušli smo u četvrti tjedan otkad je na snazi odluka da se na prostoru cijele Republike Hrvatske obustavi nastava u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima i vrtićima zbog pandemije virusa COVID-19. Tako se nastava na daljinu odvija putem televizijskog programa za prvih šest razreda osnovne škole, a dio i preko CARNetovih edukacijski alata.

Većina nastave u virtualnom okruženju upotpunjena je platformama poput Google Classrooma, Wizera ili Matifica. Danas objavljeni rezultati upitnika o izvođenju nastave na daljinu također pokazuju kako je podrška u vidu specijaliziranih programa za nastavu na daljinu nastavnicima jedna od najbitnijih stvari.

Upravo je Matific, digitalni softver za učenje i podučavanje matematike, jedan od digitalnih alata koji olakšava nastavnicima rad u okolnostima u kojima su se nenadano našli. Naime, priprema online edukativnih sadržaja i nastave zahtjeva posebnu pažnju i vrijeme, no u krizi takvo što ne postoji – snađi se kako znaš i umiješ bio bi moto u najboljem slučaju.

[embedded content]

Trenutno većina programa koji su popisani za korištenje pomažu, ali ograničeno, jer nastavnici uglavnom moraju koristiti besplatne verzije koje ne nude dovoljno opcija.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen