Dugih pet godina je ekipa Keen Software Housea usavršavala svoju inženjersku srednjovjekovnu “simulaciju” Medieval Engineers i napokon je objavila u svom finalnom obliku koji je od jučer dostupan na Steamu. Hello Games pak najavljuje svoj novi projekt The Last Campfire za ljeto u verzijama za PC i konzole, dok je Blizzard objavio kako početkom idućeg mjeseca igrači kartaške strategije Hearthstone kreću u novu ekspanziju Ashes of Outland. Za kraj jedna ne baš vedra vijest, ali nije ni toliko strašna obzirom da je novi dodatak za Two Point Hospital odgođen, no samo na tjedan dana.

Srednjovjekovni učenjaci

Medieval Engineersima smo se bavili prije nekoliko godina i tom prilikom uvidjeli njihov veliki potencijal. Riječ je o kombinaciji nekoliko žanrova pri čemu igrači imaju priliku osmisliti i izgraditi gradove, utvrde, dvorce, mehaničke naprave i uređaje, te direktno utjecati na izgled okruženja uz masivna područja koja mogu istraživati. Kako kažu autori, igra je inspirirana stvarnom srednjovjekovnom tehnologijom i načinom na koji su naši predci konstruirali kojekakve mehaničke naprave i izvodili graditeljske pothvate, te naglašavaju da je svaki aspekt igre podređen zakonima fizike, te da dostupni dijelovi ne izlaze iz okvira dostignuća do 15. stoljeća ljudske povijesti.

<iframe allow="encrypted-media; accelerometer; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="allowfullscreen" scrolling="no"

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen