Mercedes-Benz je svoj neobični koncept Vision SVTR predstavio u Las Vegasu početkom godine tek kao model u stvarnoj veličini. Sada je objavljen i video s prve pokusne vožnje ovog fascinantno dizajniranog vozila koje odiše temom filma Avatar i naprednim tehnologijama

Mercedes-Benz je na sajmu potrošačke tehnologije CES u Las Vegasu, u siječnju ove godine, predstavio futuristički koncept Vision AVTR. Za one koji su propustili tu vijest, riječ je o naprednom vozilu s potpuno digitalnim sučeljem i filozofijom koja se značajno razlikuje od svega do sada viđenog u domeni osobnih automobila. Dizajn Vision AVTR-a inspiriran je filmom Avatar Jamesa Camerona te biološkim elementima, pa automobil izgleda kao da je “živ” – od njegovih krivulja, preko pomičnih dijelova pa sve do mogućosti bočne vožnje zakretanjem svih kotača.

Do sada je Vision AVTR služio tek kao pokazni model za neke buduće tehnologije, no Mercedes-Benz je odlučio dati ga i u ruke novinarima koji će iskusiti kakav je zapravo osjećaj voziti se u njemu. Prvi je tu priliku dobio Felix Smith, danski TV voditelj, a video njegove pokusne vožnje objavljen je na YouTube kanalu Mercedesa.

[embedded content]

U prilogu vidimo kako se ovim futurističkim automobilom upravlja

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen