Kako bi LinkedIn postao dostupan u Kini, Microsoft je još 2014. godine kao uvjet poslovanja prihvatio strogu cenzuru kineske vlade, no čini se da se od tad situacija s mjerama značajno pogoršala, jer je tvrtka objavila da do kraja godine gasi lokaliziranu verziju popularne poslovne društvene mreže.

„Suočavamo se sa znatno izazovnijim radnim okruženjem i većim zahtjevima za poštivanje mjera u Kini. S obzirom na to, donijeli smo odluku da kasnije ove godine ugasimo trenutnu lokaliziranu verziju LinkedIna“, objašnjava LinkedInov voditelj inženjeringa, Mohak Shroff.

No, tvrtka navodi i novu strategiju osmišljenu za kinesko tržište, kojom će stanovnicima zemlje pomoći da pronađu posao u Kini, dok će kineskim tvrtkama omogućiti lakši pronalazak kvalitetnih kandidata za pojedine pozicije.

S tim u planu, odlučili su da će do kraja godine pokrenuti novu samostalnu aplikaciju InJobs, koja će olakšati zapošljavanje u Kini, no prema navodima tvrtke, neće uključivati društvene sadržaje niti mogućnost dijeljenja objava ili članaka.

„Ova odluka usklađena je s našom predanošću stvaranja ekonomskih mogućnosti za svakog člana globalne radne snage. Iako je to naša vizija već gotovo dva desetljeća, to je sada važnije nego ikad, jer svi nastojimo izgraditi globalno gospodarstvo koje ljudima u cijelom svijetu donosi veći prosperitet i napredak“, zaključuje Shroff.

Kako

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen