Još tijekom 2017. godine američke i međunarodne vlasti zatvorile su dark web trgovinu AlphaBay koja se bavila prodajom opojnih sredstava, oružja, ukradenih identiteta te financijskih informacija.

U tom kontekstu stiže informacija da je moderator te trgovine dvadesetšestogodišnji Bryan Connor Herrell osuđen na zatvorsku kaznu od jedanaest godina.

Herrell je za stranicu posredovao u 20.000 različitih sporova između prodavača i kupaca na AlphaBayu, pratio stranicu u potrazi za eventualnim prijevarama bilo od strane prodavača bilo od strane kupaca. Za sve svoje poslove na stranici primao je plaću u bitcoinima te je na stranici djelovao pod pseudonimima Penissmith i Botah.

Iako je Herrell poduzeo određene korake kako bi zaštitio svoj identitet ključnim se pokazala racija bangkoške policije u vili osnivača AlphaBaya Alexandrea Cazesa gdje je pronađen nekriptirani laptop s podacima o svim suradnicima AlphaBaya (Cazes je počinio samoubojstvo u tajlandskom zatvoru nedugo nakon uhićenja, odnosno vjeruje se da je počinio samoubojstvo).

Herrell je priznao svoju krivicu što se tiče AlphaBaya još u siječnju te mu je prijetilo do 20 godina zatvora.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen