Tema broja relativno je ležerno razglabanje kvantnih računala, primjereno ovom dobu godine. Riječ je o tehnologiji koja će imati ogroman utjecaj duže vrijeme, ali većina nas komotno će dočekati penziju, a da nikad ne radi s kvantnim računalima. OK, sam termin “komotno dočekati penziju” u Hrvatskoj je oksimoron, ali znate na što sam mislio. Uostalom, ima Mreža čitatelje i izvan granica Hrvatske, svugdje gdje je po svijetu odnijelo hrvatske informatičare, od Irske i Njemačke, do Kanade i Australije, pa i dalje.

Intervju mjeseca je s Gorjanom Agačevićem iz Amoda, pionirom insurtecha i spajanja industrije osiguranja s IOT-om. Gorjan je održao zapažena izlaganja na čak tri naša eventa – IOT Forumu, F2I – Fintech & Insurtech i na .debugu. Imamo i veliki intervju s Mladenom Vukmirom, pravnim stručnjakom međunarodnog ugleda. Intervju je obujmom i širinom tema, slobodno mogao biti intervju mjeseca.

Ostatak je uobičajeni miks tema na samoj oštrici tehnologije – autonomna vozila, umjetna inteligencija, virtualna stvarnost, regulativa svih tih čudesa… Zvonko analizira ekonomiju virtualne stvarnosti, Gorden e-commerce i Open Data

Još jednom podsjećam i na godišnji raspored naših konferencija. Primijetili ste da posljednjih godina,

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen