Algebra je u ljetnom upisnom roku upisala za njih rekordan broj brucoša i to unatoč predviđanjima koja su govorila da bi zbog epidemije koronavirusa privatne visokoškolske ustanove trebale zabilježiti manje upisanih studenata na preddiplomske studije.

Tijekom srpnja i kolovoza gotovo 300 budućih studenata upisalo je neki od preddiplomskih studija koje nudi Algebra, što je rast od 7% u odnosu na prošlu akademsku godinu. Najveći interes bio je za programsko inženjerstvo, digitalni marketing, 3D i digitalni dizajn te multimedijsko računalstvo.

Iz Algebre napominju kako je na novom sveučilišnom studiju računalstva koje se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, već popunjeno gotovo dvije trećine kvote. Spomenuti novi sveučilišni studij počinje se provoditi ove jeseni, u sklopu mentorskog programa s FER-om. Nakon njega završiti će se akreditacijski postupak osnivanja Sveučilišta Algebra.

Valja naglasiti da se spomenuti novi sveučilišni program provodi prema FER3 programu koji kombinira nastavnike iz Algebre i FER-a te se provodi na engleskom jeziku, čime se želi privući i veći broj stranih studenata.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen