Da su ruski specijalni efekti u koraku s vremenom pokazuju četiri nova SF filma prošarana akcijom, hororom, fantasyjem i trilerom.

Ruska kinematografija nije nam posebno poznata po iznimnim specijalnim efektima, posebno u njihovim znanstveno-fantastičnim filmovima koji su obično tišeg tona, blažeg ritma i filozofski orijentirani u odnosu na zapadne, poglavito američke, filmove istog žanra. Međutim i to se promijenilo, pa evo četiri naslova koji iznenađuju, s obzirom na porijeklo, svojim specijalnim efektima.

Invasion (2020)

Invasion (2020), poznat i kao Attraction 2: Invasion, je nastavak filma Attraction (2017). U prvom se filmu vanzemaljska letjelica sruši u predgrađe Moskve, nakon čega je područje udara evakuirano, a Moskva tek drži perimetar nakon što odluči pričekati razvoj situacije. U središtu priče je prisnost između čovjekolikog vanzemaljca Hakona, te Yulie, kćeri pukovnika Lebedeva koji je zadužen za vojne operacije u vezi vanzemaljske letjelice. Drugi se film nastavlja na prvi i prerasta u film katastrofe i sukoba s umjetnom inteligencijom.

Prvi je dio s nešto više od 19 milijuna dolara zaradio tri puta više od svog skromnog budžeta, i time postao ruski SF film s najvećim utrškom do sad. Drugi je film zaradio nešto manje, unatoč očekivanjima i do tri puta većih prihoda

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen