Neobanke se sada broje u stotinama, a nove se i dalje otvaraju, potreba za zadovoljavanje sklonosti potrošača i poduzeća prema digitalnom bankarstvu je očita.

Kako navodi Garret Reich  u članku časopisa The Financial Brand Najpopularnije digitalne banke na svijetu, predstavljanje iPhonea 2007. godine zauvijek je promijenilo bankarsku industriju. Naravno, neke su internet banke postojale i prije toga, ali Appleov proizvod je gotovo preko noći radikalno promijenio navike potrošača. Inovatorima nije trebalo dugo da shvate da bi pametni telefon mogao digitalno bankarstvo učiniti privlačnijim i daleko pristupačnijim korisnicima.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Simple i Ally Bank pokrenute su 2009., Moven 2011. i Chime 2013. godine da bi 2015. godine uslijedilo formiranje na desetine novih neobanaka. Sada ih ima stotine diljem svijeta, a nove se i dalje pojavljuju. Tržište je poprilično šareno. Web stranica za istraživanje i informacije o financijama i kreditiranju BusinessFinancing.co.uk nastojala je preko Googleove povijesti pretraživanja te korištenjem alata za internetskog pretraživanja ključnih riječi Ahrefs’ Keywords Explorer utvrditi popularnost banaka po zemljama u svijetu. Naime, samo pretraživanje upućuje na popularnost neobanaka, kako smatraju

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen