Ford Mustang GT, koji je sada rekorder po aukcijskoj cijeni, 1968. je bio dijelom filma Bullitt u kojem ga je vozio legendarni Steve McQueen

Titulu najskupljeg Forda Mustanga na svijetu prošloga je tjedna uzeo dorađeni Ford Mustang GT 2+2 Fastback iz 1968. godine. Ovo vozilo prodano je na aukciji na Floridi po cijeni od 3,4 milijuna dolara, pa je očito da nije riječ o baš “običnom” automobilu. Naprotiv.

Ovaj Mustang prerađen je kako bi imao zapaženu ulogu u filmu Bullitt (1968.) u kojem je glavnu ulogu imao legendarni glumac i vozač utrka Steve McQueen. Automobil je vidljiv u filmu na otprilike 10 minuta, u sceni potjere koju možete vidjeti ispod ovog teksta.

Očuvan i nerestauriran

Nakon korištenja za potrebe filma je prodan jednom detektivu iz New Jerseya, da bi posljednjih 46 godina bio u vlasništvu iste obitelji koja ga je sada i dala na aukciju. Priča se da je automobil 1977. pokušao otkupiti sam Steve McQueen, no tadašnji vlasnici nisu ga htjeli prodati poznatom glumcu.

Inače je riječ o serijskom Mustangu koji je za potrebe filma dobio ojačani sustav amortizera (upravo zbog zahtjevne scene i vratolomija u njoj), nešto snažniji i glasniji motor i dodatke na koje

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen