Britanski dizajner Sir Jonathan (Jony) Ive u Appleu je radio od 1992. do 2019. godine, gdje je preko 20 godina bio prvi čovjek dizajna kad je riječ o proizvodima, a u kasnijim godinama vodio je i dizajn softvera i korisničkih sučelja. Nakon odlaska iz Applea osnovao je, zajedno s prijateljem i suradnikom Marcom Newsonom novi dizajnerski studio LoveFrom.

Tada je bilo i najavljeno kako će im jedan od prvih klijenata biti upravo Apple, koji se nije htio odreći usluga svojeg dugogodišnjeg glavnog kreativca. Ipak, nije poznato koliki je Iveov utjecaj trenutačno u Appleu, niti je li njegov studio sudjelovao u kreiranju, primjerice, novih iPhonea.

Redizajniranje Airbnb-a

Ovoga tjedna, pak, doznajemo da je Ive za svoj LoveFrom dobio novog klijenta. Njegov dizajnerski potpis uskoro će nositi web i mobilna aplikacija servisa za najam nekretnina Airbnb. Generalni direktor ovog globalno uspješnog projekta, Brian Chesky, kaže kako je dugo godina prijatelj s Iveom te da se divi njegovom radu. Sada su prvi puta odlučili udružiti snage i pokrenuti suradnju na dizajniranju “nove generacije proizvoda i usluga Airbnb-a”.

Suradnja je odmah dogovorena kao višegodišnji projekt, a Jony Ive će s Airbnb-om raditi i na razvoju njihovog dizajnerskog tima, a usko će surađivati i

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen