Broj korisnika 5G mreže diljem svijeta brzo se povećava te se očekuje kako će se ove godine u odnosu na 2020. godinu utrostručiti na 637 milijuna, a iduće 2022. godine više nego udvostručiti na 1,34 milijarde korisnika, navodi CCS Insight u svojem najnovijem izvješću.

Kašnjenje zapadne Europe

“U još jednoj turbulentnoj godini za tržište mobilnih telefona, ograničenja ponude u segmentima niske i srednje klase, u kombinaciji sa slabom potražnjom na tržištima u razvoju, umanjili su prodaju. Ali uređaji koji podržavaju 5G do sada su i dalje nalazili svoj put do korisnika na najnaprednijim tržištima u svijetu, u ovoj se godini očekuje prodaje 560 milijuna 5G pametnih telefona“, navodi CCS Insight. No, zabrinutost oko opskrbe tržišta premium uređajima, uključujući iPhone, tijekom zadnjeg kvartala ove godine kada je inače najveća prodaja uređaja izaziva zabrinutost na tržištu.

U Kini je najviše 5G uređaja, no najveća zastupljenost u mobilnim vezama je u Južnoj Koreji 30%, očekuje se i kako će do kraja godine SAD po zastupljenosti 5G-a od 25% prestići Kinu gdje će zastupljenost biti 24%

Unatoč pandemiji, trgovinskom ratu SAD i Kine ne poremećenim lancima

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen