U fokusu djelovanja Srca tijekom 2021. godine, godine u kojoj Srce obilježava 50 godina djelovanja, bit će sustavi i digitalne usluge koje su nužne i važne za moderno i otvoreno obrazovanje i znanost. Pri tome na poslovanje Srca u 2021. godini, baš kao što je bilo i u 2020. godini, značajan utjecaj ima i pandemija bolesti covid-19. Prije svega, to se odnosi na povećanje obima korištenja dijela usluga i potrebu da se dio usluge ubrzano prilagođavaju potrebama korisnika koji su prešli na online način rada.

Četrdesetak razvojnih iskoraka

S druge strane, ograničena financijska sredstva na nacionalnoj razini rezultirala su nedovoljnim sredstvima u proračunu za 2021. godinu za financiranje redovnih potreba kako ih je iskazalo Srce.

Poslovne aktivnosti Srca bit će u 2021. godini vidljive korisnicima kroz 44 usluge, unutar kojih Srce nudi čitav niz digitalnih usluga i sustava, a plan rada predviđa četrdesetak razvojnih iskoraka različitog značaja i obuhvata koji se planiraju ostvariti u sljedećih godinu dana.

U području računalne i mrežne infrastrukture u planu su značajne aktivnosti prvenstveno povezane s provedbom projekta izgradnje Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka (HR-ZOO). Glavni cilj

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen