Zabrane kretanja, svijet u karanteni i rad od kuće neizbježno su morali dovesti i do toga da netko od svega i profitira. Kako se za sada čini, osim možda Zooma i nekoliko drugih servisa za rad na daljinu i video komunikaciju, Netflix je iz ove situacije izvukao najbolje. U svojoj su objavi financijskih rezultata za prvo tromjesečje ove godine izvijestili o najvećem kvartalnom skoku broja pretplatnika u povijesti kompanije.

Od siječnja do ožujka Netflix je privukao čak 15,8 milijuna novih pretplatnika koji im sada rado plaćaju 8 ili 10 dolara mjesečno. Ukupan broj pretplatnika ovog video streaming servisa tako je dostigao 182,9 milijuna, a rast u posljednjem kvartalu bio je dvostruko veći od očekivanoga. Dakako, tome je pogodovalo ostajanje kod kuće koje je na snazi za otprilike pola svijeta.

U Netflixu su toga itekako svjesni pa su odmah najavili i kako očekuju da će se broj gledatelja smanjivati a nove pretplate sporije rasti jednom kada prođe koronakriza. Ukupni prihod kompanije u ovom razdoblju bio je 5,77 milijardi dolara.

Najgledaniji sadržaji

Pomelo neuobičajeno, iz Netflixa su uz poslovne rezultate objavili i koji su sadržaji u protekla tri mjeseca privukli najviše gledatelja. Apsolutni su pobjednici u tom pogledu film Spenser Confidential

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen