Američki proizvođač električnih vozila Nikola Motor Company do sada je u javnosti bio poznat po svojim električnim kamionima, a prošle su godine prikazali i kako bi u budućnosti mogli izgledati njihov jet ski i offroad vozilo (“buggy”) za savladavanje teških terena. Dakako, riječ je o potpuno električni pokretanim vozilima s ugrađenim baterijama, dok su Nikola One i Tre kamioni osmišljeni s pogonom na vodikove gorivne ćelije.

Iz Nikole su očito pratili što im radi kompanija “imenjak”, Tesla, pa su prionuli na posao i stvorili koncept električnog pickup kamioneta – koji karakteristikama očito treba predstavljati izravnu konkurenciju Cybertrucku, ali i nedavno najavljenom električnom Hummeru.

Nikolin pickup imena Badger trebao bi kombinirati vodikove ćelije s baterijama, što bi mu dalo autonomiju od čak 965 kilometara s jednim punjenjem (po 300 milja sa svakim izvorom energije). Najviša snaga elektromotora bit će mu čak 906 KS, ukupni teret koji će moći prevoziti iznosit će oko 4 tone, a trebao bi imati i ubrzanje od 2,9 sekundi od 0 do 100 km/h.

Nikola vs. Tesla

Osim značajno većeg ukupnog dometa s jednim punjenjem, brojke Badgera su, dakle, manje-više usporedive sa Cybertruckom. Svakako će biti zanimljivo vidjeti cijenu po kojoj bi se ovaj kamionet

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen