Nissan je danas virtualnom premijerom predstavio novi potpuno električni model, Nissan Ariya. Po obliku coupé crossover, ovaj automobil otvara novo poglavlje u Nissanovoj elektrifikaciji asortimana donoseći potpuno novu električnu platformu

Nissan je putem Interneta danas predstavio svoj novi električni model, Nissan Ariya. Riječ je o potpuno električnom coupé crossoveru zasnovanom na novoj električnoj platformi, a koji donosi luksuznu unutrašnjost, poluautonomnu vožnju, napredne usluge povezivosti i upravljanja glasom, kao i procijenjeni domet od 500 kilometara (WLTP).

Ariya uključuje principe poznate kao Nissan Intelligent Mobility, koji povezuju naprednu tehnologiju pogona s integracijom dijelova korisničkog sučelja kako bi vožnja bila jedno sasvim novo iskustvo. Sprijeda se ističe redizajnirani logotip te niz od 20 LED-ica na prednjoj maski. Gledano s boka, linija vozila je dinamična a profil nizak, dok sportski duh ističu veliki, 19- ili 20-inčni kotači. Stražnji C-stup stapa se s platformom prtljažnika. Kratki prevjesi, agresivna linija krova i veliki naplatci detalji su kojima se u Nissanu posebno ponose.

Unutrašnjost je izrađena s namjerom da bude efikasna i udobna, ali i prilično prostrana. Za to je zaslužan i kompaktni pogonski sklop, zbog kojega u kabini ne postoji uzdužni tunel niti bilo kakva druga prepreka u podu.

Kad je riječ o pogonima, Nissan

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen