Nakon višemjesečne rasprave, Kršćanski demokrati (Christian Democrats CDU) i Kršćansko-socijalna unija (Christian Social Union CSU) glasali su protiv isključenja Huaweija iz budućih javnih nabava za uspostavu 5G mreže u Njemačkoj.

Vladajuća konzervativna unija CDU / CSU održala je u utorak (11. veljače) glasanje za zauzimanje stava o sudjelovanju Huaweija u mrežama 5G zemlje te su, kako prenosi Euroactiv Germany, jednoglasno odbacili isključivanje Huaweia iz posla s tehnologijom 5G.

U dokumentu o stavu o izgradnji 5G mreže u Njamečkoj pod nazivom Osiguravanje njemačkog digitalnog suvereniteta – postavljanje standarda za sigurne 5G mreže (Securing Germany’s digital sovereignty – setting standards for secure 5G networks), dvije konzervativne stranke uz odluku o neisključivanju kineskog tehnološkog diva u poslu nove generacije komunikacijske tehnologije traže katalog sigurnosnih kriterija koje dobavljači 5G moraju „provjerljivo ispuniti“. Između ostalog, mora se osigurati da je “bilo kakav utjecaj strane države na našu 5G infrastrukturu isključen”.

U početku rapsrava o isključivanju Huaweia iz uvođenja 5G tehnologije dužnosnici su bili podjeljeni. U listopadu prošle godine je šef njemačke obavještajne službe Bruno Kahl ukazao na rizike da bi kineska vlada mogla utjecati na

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen