Sundar Pichai prije nekoliko je dana preuzeo funkciju generalnog izvršnog direktora Alphabeta, krovne kompanije Googlea i ostalih tvrtki u njihovom vlasništvu. Njegov prvi javni potez na ovom je položaju pridodavanje nove članice upravnog odbora, i to ni manje ni više nego – nobelovke.

U upravnom će odboru Alphabeta tako od sada sjediti američka znanstvenica, profesorica kemijskog inženjerstva, bioinženjerstva i biokemije, Frances Arnold. Osim što je u svijetu znanosti priznata kao inovatorica, ova je 63-godišnjakinja dobitnica i prošlogodišnje Nobelove nagrade za kemiju.

U svojoj se karijeri Arnoldova bavila raznim područjima vezanima uz kemiju i biologiju, a Sundar Pichai je istaknuo i njezin doprinos na području obnovljivih izvora energije. U Alphabetovom upravnom odboru izrazili su zadovoljstvo novom članicom.

Nobelovka je ovom prigodom poručila kako joj je čast dobiti ovakvu funkciju. “Odavno se divim Alphabetovoj predanosti tehnologiji i istraživanju, te poboljšanju života ljudi diljem

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen