Nokia je sklopila petogodišnji ugovor s Google Cloudom kako bi svoju postojeću IT infrastrukturu premjestila s lokalnih servera na Google cloud infrastrukturu, objavila je finska tvrtka. Nokia će svoje podatkovne centre i poslužitelje širom svijeta, kao i razne softverske aplikacije, migrirati na infrastrukturu Google Cloud.

Dogovor odražava važan Nokijin operativni prijelaz na informatičku cloud strategiju u nastojanju tvrtke da ojača i transformira svoje digitalne operacije globalno kako bi proširio suradnju i inovacijske mogućnosti zaposlenika Nokije i poboljšao njihovu isporuku kupcima.

Očekuje se da će sporazum s vremenom potaknuti značajnu operativnu učinkovitost i uštedu troškova zbog smanjenja troškova za nekretnine, potrošnju energije hardvera i potreba za kupnjom hardvera i softvera.

Detalji ugovora nisu objavljeni ali se očekuje da će finska tvrtka i koristiti Google Cloud za pohranu, računalni softver, analitiku te strojno učenje (machine learning ML) i umjetnu inteligenciju (artificial intelligence  AI). Napravljen je brzi plan migracije koji je već započeo a očekuje se da će trajati između 18 i 24 mjeseca. Google se obvezao pomoći svom novom klijentu angažiranjem namjenskih integratora, stručnjaka za rješenja i inženjera.

Očekuje se da će Nikijina selidba na Google Cloud donijeti “operativnu učinkovitost”, oslobađajući Nokiju od

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen