Još u rujnu prošle godine, kako je objavio BloomberLaw, Nokia je podnijela žalbu protiv tvrtke Lenovo navodeći da kineska tvrtka koristi više od 20 Nokijinih patenata za video kodiranje koji se odnose na “Napredni standard za kodiranje video zapisa kod međunarodne telekomunikacijske unije H.264” bez plaćanja licence.

Žalba je podnesena u istočnom okrugu Sjeverne Karoline. Prema Nokiji, Lenovo nezakonito koristi patente Nokia u desecima tableta i prijenosnih računala, te da je Lenovo odbio sudjelovati u pregovorima o licenciranju patenata prisiljavajući Nokiju da traži legalna sredstva za zaštitu svoje IP.

U siječnju ove godine specijalizirani portal pravo u tehnološkom sektoru FossPatents objavio je da je Nokia izborila zabranu protiv Lenovo u Njemačkoj koja se može izvršiti uz zalog od 3,25 milijuna eura, što znači da Nokia može zabraniti i povući Lenovo proizvode u Njemačkoj.

Početkom listopada sud u Münchenu dopustio Nokiji zabranu Lenovo proizvoda u Njemačkoj zbog kršenja patentnog prava za standard H.264 video kodeka. Nokia je odlučila provesti tu zabranu, što znači da je Lenovo prestao prodavati neke svoje proizvode koji krše Nokia patente za kodiranje video zapisa u Njemačkoj.

Službena web stranica najvećeg svjetskog proizvođača računala Lenova za njemačko

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen