Nissan JUKE ocijenjen je s maksimalnih pet zvjezdica na testiranjima neovisne organizacije Euro NCAP, za što su zaslužne značajke Nissanove inteligentne mobilnosti poput prepoznavanja biciklista i pješaka te sustava za nadzor mrtvog kuta

Posve novi Nissan JUKE osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na ovogodišnjim testiranjima neovisnog Europskog programa za ocjenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP), pri čemu su posebno istaknuti njegova izdržljivost i tehnologije za izbjegavanje sudara.

Zaštita odraslih putnika i djece

Novi je model na rezultatima testiranja Euro NCAP-a ostvario 94% u zaštiti odraslih putnika i 85% u zaštiti djece. Ovaj uspjeh duguje čvršćoj šasiji koja je na ključnim mjestima ojačana uporabom čelika kako bi se postigla veća krutost i ublažila sila udarca pri sudaru, prije nego što stigne do sigurnosne ćelije putničkog prostora.

Pažljivim odabirom metala Nissan je poboljšao vidljivost u rizičnim zonama. A-stupovi između vjetrobranskog stakla i okvira vrata stanjeni su, no zadržana je njihova čvrstoća zahvaljujući strateškoj upotrebi laganijeg, ultrasnažnog čelika. Vidljivost noću dodatno je poboljšana zahvaljujući serijskim LED prednjim svjetlima koja povećavaju vidljivost za 10 metara.

Zaštita biciklista i pješaka

JUKE je ostvario rezultat od 81% na testiranjima sigurnosti za bicikliste i pješake. Nissan JUKE uključuje nekoliko aktivnih sigurnosnih značajki, među kojima i Inteligentni sustav za

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen