Microsoftova orijentacija na usluge za koje se plaća godišnja pretplata u potpunosti je zaživjela uvođenjem paketa Office 365, kako za privatne tako i za poslovne korisnike. Popularni programi Officea: Word, Excel, PowerPoint, Skype, Outlook, OneNote i OneDrive u sklopu ove pretplate mogu se koristiti u oblaku ili lokalno, a to u svijetu na neki od dostupnih načina čini oko pola milijarde korisnika.

Od tog broja, oko 38 milijuna ljudi pretplaćeno na Office 365 koji im nudi korištenje programa i 1 TB prostora u oblaku, kao i 60 minuta besplatnih Skype poziva mjesečno u cijelom svijetu.

Promjena imena

Microsoft je sada najavio kako će 21. travnja ova usluga dobiti novo ime – Office 365 postat će Microsoft 365. Osim rebrandinga imena novi će paketi biti evolucija postojećih, pa će im biti pridodane neke nove mogućnosti. Aplikacije će imati “pripomoć” umjetne inteligencije, dobit će nove atraktivne predloške kao i dodatke iz clouda koji će korisnicima biti od pomoći.

Od spomenutih izdvajaju se, primjerice, provjera pravopisa “u oblaku” dostupna unutar svih aplikacija, razni tutoriali, treninzi za bolju izradu prezentacija i slični pomoćni alati ugrađeni u popularne i svima dobro poznate uredske aplikacije Word, Excel i PowerPoint. Neke od ovih značajki već će sada početi

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen