Protekloga tjedna Rimac Automobili objavili su video snimljen na trkaćoj stazi u Grobniku, gdje su njihova dva prototipa s različitim konfiguracijama odrađivala testove

U sklopu testiranja prototipa koje je započelo krajem prošle godine Rimac Automobili izradit će i na različite načine testirati čak 17 komada svojeg novog superautomobila, C_Two, kako bi ga pripremili za dostavu kupcima krajem godine. Komercijalni automobil bit će ponešto drugačiji od modela C_Two viđenih u protekle dvije godine, a nosit će i novo ime koje će tako označiti izlazak iz faze “koncepta”.

U testiranjima je Rimčeva tvrtka odlučila iskoristiti i najpoznatiju domaću trkaću stazu, automotodrom Grobnik kod Rijeke. Ovoga tjedna objavili su video testnih krugova koje su njihova dva C_Two koncepta tamo obavila. Svrha testiranja bila je ispitati “u živo” kako funkcioniraju svi sustavi u automobilima.

Opsežni testovi

Kako je rekao pokusni vozač Miroslav Zrnčević, na jednom vozilu fokus je bio na ovjesu a kod drugoga na aerodinamici. Usporedbom različitih konfiguracija inženjeri ispituju koliko koja promjena donosi poboljšanja. Podešavanja se također čine kako bi iskustvo vozača pri svim brzinama bilo što bolje.

<iframe class="youtube-player"

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen