Za malo više od dva tjedna (15. travnja) OnePlus će predstaviti novu seriju pametnih telefona – OnePlus 8. Unutar serije naći će se tri modela, standardni OnePlus 8, snažniji OnePlus 8 Pro te cjenovno povoljniji i ujedno po specifikacijama slabiji OnePlus 8 Lite.

No, čini se kako su u OnePlusu mišljenja kako bi oznaka Lite u nazivu telefona mogla sugerirati da je riječ o previše slabom uređaju, što on svakako neće biti. Naime, dok će OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro imati Snapdragon 865, za OnePlus 8 Lite proizvođač je namijenio Mediatekov čip Dimensity 1000 koji također ima podršku za 5G mreže.

Nadalje, OnePlus 8 Lite trebao bi imati i 8 GB RAM-a i barem 128 GB interne memorije, a to jednostavno nisu specifikacije „Lite“ telefona. Pogotovo što bi „Lite“ model trebao imati i tri kamere (48 MP + 16 MP + 12 MP) te bateriju od 4.000 mAh i 30W tehnologiju za brzo punjenje baterije. Stoga se pojavila glasina kako će OnePlus telefon OnePlus 8 Lite na tržište plasirati pod nazivom OnePlus Z.

Ovo donekle i ima smisla, jer su nešto slično već napravili 2015. godine, kada su par mjeseci nakon flagship OnePlus 2 telefona plasirali i

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen