Pokušaji moderiranja sadržaja te uklanjanja dezinformacija i videa s informacijama koje nisu u skladu s općeprihvaćenim znanstvenim činjenicama na YouTubeu se nastavljaju novim pravilima o monetizaciji. Iz Googlea su ovoga tjedna objavili revidirana pravila za oglasnu mrežu i monetizaciju sadržaja koja od sada uključuju i poricanje klimatskih promjena.

Ona su rezultat suradnje s vanjskim stručnjacima za tu tematiku, a uključuju i povratne informacije partnera i oglašivača. Oni su se tijekom posljednjih godina žalili Googleu da im se oglasi prikazuju uz sadržaj koji promovira neistinite tvrdnje o klimatskim promjenama, što oglašivačima ne odgovara. Isto tako izdavači i autori sadržaja ne žele da se na njihovim stranicama i uz njihove video materijale nalaze oglasi koji promoviraju “alternativne činjenice” vezane uz klimatske promjene.

Nema novca za poricatelje

Slijedom toga, nova Googleova pravila uhvatit će se u koštac s ovim problemima. Prema objavi na njihovim službenim stranicama, od sada će na svim Googleovim platformama (oglasnoj mreži i YouTubeu) biti zabranjeno postavljati oglase kojima se negiraju klimatske promjene i bit će nemoguće monetizirati sadržaje koji se protive znanstvenom konsenzusu oko klimatskih promjena. Detaljnije pojašnjenje kaže kako će ova pravila obuhvatiti sve sadržaje unutar kojih se klimatske promjene naziva prevarom, tvrdnje da dugoročni trendovi

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen