ključni nalazi najnovijeg istraživanja Ecommerce Europa o online trgovini

Ecommerce Europe proveo je novo istraživanje među članovima Nacionalnog udruženja za e-trgovinu, a odnosilo se na opću situaciju po zemljama i ukupni učinak epidemije virusa SARS CoV-2 na sektor e-trgovine, s posebnim naglaskom na status logistike u državama Europe.

Sektor e-trgovine od vitalnog je značaja za vrijeme pandemije. S obzirom na sve veća ograničenja kretanja kućna dostava omogućuje ljudima smanjenje rizika od zaraze. Internetski trgovci građanima pružaju osnovne proizvode, stoga je nužno držati granice otvorenima za prekograničnu opskrbu i prodaju proizvoda. Ecommerce Europa poziva Europsku komisiju i države članice da osiguraju slobodan protok robe i pomognu operaterima isporuke, mrežnim trgovcima, a posebno malim i srednjim poduzećima, da nastave obavljati svoju osnovnu funkciju.

Online trgovina se svodi na nužne proizvode

Istraživanje pokazuju da je 93% svih ispitanika potpuno ili djelomično u nekom od oblika socijalne izolacije, što znači da građani u tim zemljama mogu izaći samo s nekim ili vrlo strogim ograničenjima.

Međutim, u svim zemljama mrežnim trgovinama je i dalje omogućeno da zadrže svoju aktivnost. U više od polovice slučajeva (60%) internetske trgovine imaju problema u svom lancu opskrbe, To bi moglo

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen