Nakon jakog potresa s epicentrom kod Petrinje koji se dogodio danas u 12,19 sati, a osjetio u cijeloj Hrvatskoj, pa i u široj regiji, nastali su i veliki problemi s telekomunikacijama. Gotovo je bilo nemoguće ostvariti telefonski poziv ili poslati SMS poruku, no srećom internetske veze su dobrom dijelu korisnika radile i dalje.

Poteškoće još traju, a evo što je A1 Hrvatska objavio na svojoj Facebook stranici: “Veliko je opterećenje na sve mreže zbog iznimnog broja istovremenih poziva te su mogući povremeni prekidi, iako je A1 mreža stabilna i radi. Aktivno nadziremo stanje infrastrukture te apeliramo na korisnike da razumno koriste telekom usluge kako bi svima, prije svega bile dostupne hitne službe i kako bi se mogli javiti najbližima.”

Hrvatski Telekom je također izvijestio o trenutnom stanju: “Kao posljedica potresa došlo je do kratkotrajnih poteškoća u korištenju mreže, no stanje se ubrzo stabiliziralo i ne bilježimo veće smetnje. Iznimka je nažalost područje Petrinje, Siska i Gline na koje su odmah krenuli naši stručnjaci. Zbog trenutne iznimne preopterećenosti mreže postoji mogućnost povremenih i individualnih poteškoća koje se trudimo otkloniti u najkraćem roku.”

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen