Maske su zahvaljujući pandemiji postale obavezan odjevni dodatak, zbog kojeg je otključavanje iPhonea putem Face ID-a postalo problematično, pa je Apple još u veljači s iOS-om 14,5 predstavio mogućnost otključavanja tvrtkinih pametnih telefona putem Apple Watcha.

Novu su značajku pozdravili brojni korisnici kojima je ona uistinu olakšala otključavanje uređaja prilikom nošenja maske, no sudeći po brojnim objavama na Redditu, čini se da ona trenutno ne funkcionira na novim iPhone 13 modelima.

„Imam Apple Watch SE i upravo mi je stigao iPhone 13 Pro, oba su uređaja ažurirana na najnoviji iOS. Kad god pokušavam omogućiti otključavanje pomoću Apple Watcha na telefonu, dobivam grešku ‘Unable to communicate with Apple Watch’“, napisao je jedan korisnik Reddita, a ubrzo su se oglasili i ostali s istim problemom.

„Pokušao sam resetirati lozinke i sve mrežne postavke, resetirati Apple Watch, promijeniti ostale postavke. Apsolutno ništa ne radi“, „Sve je radilo normalno s mojim iPhoneom X“, „Da sam bar prije pročitao ovu objavu, cijeli sam dan proveo pokušavajući riješiti problem“, samo su neki od komentara.

Nakon brojnih prijava, oglasio i Apple na svojoj službenoj stranici te su najavili da će riješiti problem sljedećim softverskim ažuriranjem.

„Apple je identificirao problem u kojem otključavanje pomoću Apple Watcha ne radi

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen