Prva hrvatska softverska tvrtka, koja je prevladavajući, indijski model outsourcinga obrnula naglavačke i time iskočila na treće mjesto najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi, i u svom skaliranju prema srednje velikoj organizaciji zadržala je visoke stope rasta.

Zagrebački Serengeti, koji je 2018. godina zapošljavao 80 softverskih stručnjaka, ovu će godinu zaključiti s više od 170 zaposlenih od čega samo u razvoju, njih 140, pri čemu očekuje rast prihoda od čak 50 posto. Serengeti je, prema podacima Fine, prošlu godinu završio s 35,4 milijuna kuna prihoda, a ove godine uz predviđeni rast očekuje prihod iznad 50 milijuna kuna.

Zoran Kovačević, direktor razvoja tvrtke Serengeti kaže da im je cilj u idućih tri do pet godina narasti na 500 zaposlenika. Pri tome ističe da će na to najviše utjecati trend razvoja poslovanja na zapadnim tržištima. “Lani smo rasli zbog značajnog priljeva novih klijenata, kako u Hrvatskoj tako i u Europi, posebno DACH regiji, Beneluxu i Skandinaviji, i to zato što je posvuda velika potreba za razvojem IT rješenja, jer između 60 i 80 posto tvrtki ne može na vlastitom tržištu naći odgovarajuće stručnjake”, kaže Kovačević.

Novi trendovi
Dodaje da je Serengeti svoj tržišni prostor pronašao u ponudi usluga razvoja softvera koji uključuje vrlo

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen