Pad Facebooka, Instagrama i WhatsAppa stubokom je potresao Internet. Komentira Bojan Ždrnja, jedan od najiskusnijih stručnjaka za sigurnost i autora Mreže….


Jučer smo bili svjedoci jednog od najvećih ispada Facebooka, i pripadajućih im servisima poput WhatsApp, Instagram i sličnih, gdje je, prema prvim pokazateljima, za grešku bio kriv Facebook sam

Piše: Bojan Ždrnja (bojan.zdrnja@infigo.hr)

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Osim ako ste jučer bili na udaljenom otoku, na kojem ionako nema Interneta, svjedočili ste „užasu“ koji se desio nakon što su Facebookovi servisi (Facebook, WhatsApp, Instagram i Messenger) postali nedostupni u cijelom svijetu nešto iza 18 sati.

Ispad je trajao nekakvih 6 sati – što je vjerojatno prvi put da su Facebookovi servisi bili nedostupni ovako dugo. Mnogi među nama vjerojatno su to prihvatili čak i s malim oduševljenjem – život je opet bio jednostavan, nije bilo poruka, Facebooka i sličnih stvari, vjerojatno je u konačnici čak i produktivnost (barem u USA, gdje se ispad dogodio tijekom dana) porasla.

No, sada, kada su se svi servisi oporavili, možemo probati izanalizirati što se zbilja dogodilo. Iako Facebook još nije dao nikakve tehničke

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen