Nikad lakše, a u drugu ruku nikad teže doba za razvoj prodaje i prodajnih kanala.

Nikada kao danas nije bilo lako doći do prodajnih prilika, svi su online! No razvoj tržišta je doveo i do mogućnosti odabira što je razvilo neke nove navike, osjećaje i potrebe kod kupaca i klijenata, ali i izbrisalo granicu između prodaje i marketinga. Kako bi prodaja u digitalnom okruženju bila učinkovita potrebno je promijeniti mindset, pristup, a tek onda alate.

Novi, moderni kupac, data i tehnologija promijenili su način na koji prodaja i prodajni timovi razmišljaju. Glavni pokretač prodaje više nije intuicija prodajnog tima nego podaci i analitika. Tvrtke donose odluke na temelju prodajnih podataka: promjena na tržištu, potreba klijenata, aktivnosti konkurencije.

Analitika nam može ukazati na potencijalne prilike ili klijente koje prodajni tim ne bi mogao drugačije primijetiti ili da preskočimo one koje nećemo moći konvertirati. Najbitnije, omogućuje nam da budemo profitabilniji, a klijentu ponudimo personalizirano iskustvo od prvog kontakta. Prodaja zasnovana na podacima uključuje prikupljanje i korištenje određenih mjernih podataka za pomoć u svim odlukama o prodaji – od potencijalnih klijenata do upravljanja ljudima, smanjenja churna i određivanja cijena.

<img class="wp-image-168306" src="https://www.kljucna-rijec.com/wp-content/uploads/2020/07/pandemija-je-raskrinkala-sve-nase-suplje-b2b-prodajne-strategije-sto-sad.jpg" alt width="800" height="533" srcset="https://www.kljucna-rijec.com/wp-content/uploads/2020/07/pandemija-je-raskrinkala-sve-nase-suplje-b2b-prodajne-strategije-sto-sad.jpg 8256w, https://www.kljucna-rijec.com/wp-content/uploads/2020/07/pandemija-je-raskrinkala-sve-nase-suplje-b2b-prodajne-strategije-sto-sad-1.jpg 300w, https://www.kljucna-rijec.com/wp-content/uploads/2020/07/pandemija-je-raskrinkala-sve-nase-suplje-b2b-prodajne-strategije-sto-sad-2.jpg 768w, https://www.kljucna-rijec.com/wp-content/uploads/2020/07/pandemija-je-raskrinkala-sve-nase-suplje-b2b-prodajne-strategije-sto-sad-3.jpg 1024w, https://www.netokracija.com/wp-content/uploads/2020/06/businessman-studying-graph-MWQPR4K-min-1200×800.jpg

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen