Bizarni rekordi u najneobičnijim kategorijama Guiinessove knjige uključuju i one za najpreciznije brzo paralelno parkiranje automobila. Nekoliko takvih rekorda objedinjeno je u atraktivnom videu

Guinnessova knjiga svjetskih rekorda uključuje, među stotinama čudnih postignuća ljudi, i neke rekorde vezane za automobile. Jedna od zanimljivijih kategorija u tom pogledu je ona koja se bavi paralelnim parkiranjem, noćnom morom mnogih novopečenih vozača i gotovo svih koji pristupaju vozačkom ispitu.

Guinness World Records na svoj je YouTube kanal stavio atraktivan video više uspješnih pokušaja obaranja svjetskog rekorda u paralelnom parkiranju. Snimke uključuju najpreciznije parkirani kamion, najpreciznije parkiranje automobila vožnjom u “rikverc”, najbolje trostruko paralelno parkiranje automobila, parkiranje uz driftanje u 360°, općenito najpreciznije parkiranje, i tako dalje.

Parkiranje s tek 7,5 centimetara “lufta”

Ako ste se pitali, aktualni apsolutni rekorder u “običnom” preciznom paralelnom parkiranju je britanski vozač-kaskader Alastair Moffatt. On se svojim Fiatom 500C 1.2 Cult uparkirao u mjesto tek za 7,5 centimetara duže od tog vozila. Time je, 2015. kada je rekord postavljen, nadmašio kineskog vozača Hana Yuea, čiji je rekord iznosio 8 centimetara.

Kolekciju bizarnih rekorda koji uključuju suludo

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen