Sigurno ste već mnogo puta čuli usporedbe moderne i nekoliko desetljeća stare tehnologije poput “prosječni kalkulator snažniji je od računala koja su ljude lansirala na Mjesec”. E pa, od sada bismo u takvim situacijama mogli iskoristiti još jednu prispodobu: “Današnji testovi za trudnoću imaju toliko elektronike u sebi da se na njima mogu igrati igre iz devedesetih!”.

Zatrudnio s Doomom

Upravo ovo pokazao je programer koji se na Twitteru predstavlja kao Foone. On je shvatio da u običnom kupovnom štapiću za rano otkrivanje trudnoće ima mnogo elektronike, točnije sasvim dovoljno da se na njoj izvede proizvoljni programski kod. Ideja mu je bila na tom testu odigrati partiju FPS-a Doom, staroga gotovo 30 godina.

Doduše, u procesu je ovaj “haker” shvatio da će morati nadograditi procesor, kako bi ga mogao preprogramirati, te ekran, kako bi mogao prikazati više od 4 stvari koje je proizvođač odredio. No, novi hardver stao je u postojeće kućište, pa sve izgleda kao potpuno normalan test za trudnoću – s tom razlikom da se na ovome može i igrati.