Na Institutu Ruđer Bošković danas je započeo 31. Simpozij o fuzijskoj tehnologiji (SOFT 2020).

SOFT konferencija jedinstveni je događaj u području fuzijskih istraživanja u svijetu koji kroz posebni dio programa okuplja tvrtke diljem svijeta, kojima se otvara mogućnost sudjelovanja na natječajima za unosne poslove na izgradnji ITER-a i DONES-a vrijedne stotine milijuna eura.

“Ove godine konferencija se održava u dosad neviđenim okolnostima uslijed pandemije Covid-19. Međutim, odgađanje konferencije SOFT 2020 nije dolazilo u obzir u kontekstu rapidnog razvoja fuzijskih istraživanja i uzbudljivog desetljeća koje donosi dinamičan napredak u razvoju fuzijskih tehnologija,” istaknuo je u pozdravnom govoru tijekom online svečanosti otvaranja dr. sc. Tonči Tadić, predsjednik organizacijskih odbora konferencije SOFT2020 te voditelj fuzijskih istraživanja u Hrvatskoj.  

Dr. sc. Iva Bogdanović Radović je u ime lokalnog organizacijskog odbora zaželjela dobrodošlicu svim sudionicima ovog posebnog 31. virtualnog izdanja simpozija o fuzijskoj tehnologiji. Istaknula je kao su organizatori svjesni da ništa ne može zamijeniti predavanja te znanstvene diskusije i razmjenu inovativnih ideja uživo, međutim, dr. Bogdanović Radović dodanu vrijednost online izdaja vidi u elementu pristupačnosti svih predavanja, postera i ostalih događanja tijekom cijele konferencije, a i kasnije za sve registrirane sudionike.

Uz zahvalu lokalom organizacijskom odboru na IRB-u na velikom trudu koji su uložili u

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen