Zanimljiv video zrakoplovne tematike osvanuo je nedavno na YouTubeu i ubrzo prikupio preko 2 milijuna pregleda. U njemu youtuber i pilot Bryan Keith uz pomoć svojeg malenog zrakoplova Grumman Tiger nadlijeće zračnu luku Southern California Logistics Airport u kalifornijskom mjestu Victorville, koja je sada pretvorena u parkiralište zrakoplova.

Koronakriza je, naime, značajno utjecala na svijet komercijalne avijacije i prizemljila tisuće zrakoplova diljem svijeta. Njih nešto više od 400 tako je završilo parkirano u ovoj kalifornijskoj zračnoj luci, pa je Keith odlučio posjetiti tu lokaciju i snimiti je izbliza.

U koordinaciji s lokalnom kontrolom zračne plovidbe uspio je iz niskog leta pogledati i snimiti ovaj zapanjujući prizor. Možda je sve najbolje opisano prvom rečenicom koju je u videu iskusni pilot izgovorio: “Ovo je ludo!”.

[embedded content]

Pandemija je omogućila ove jedinstvene prizore nekoliko stotina zrakoplova “naguranih” na mali prostor, kakve smo rijetko kada do sada imali prilike vidjeti. I sam autor ovog videa priznao je da je riječ o neprirodnom prizoru ovih napuštenih aviona koji, kako kaže, “žele letjeti i ponijeti nas u posjet obitelji, prijateljima i dalekim lokacijama o kojima sanjamo”. No, kako svi moramo ostati daleko jedni od drugih, ovi

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen