Sve manji interes mladih za Facebookom, u korist TikToka, pa skandali s curenjem podataka korisnika, diskusije o lošem utjecaju Instagrama na mentalno zdravlje korisnika, upitnici iznad upravljanja s privatnošću kod WhatsAppa i slični problemi – sve to nadvilo se nad krovnu kompaniju koju je prije više od 17 godina Mark Zuckerberg pokrenuo iz studentske sobe. Danas Facebookove usluge koriste milijarde ljudi, Zuckerberg je “težak” preko 100 milijardi dolara, i sanja o “metaverseu”, novoj društvenoj mreži i komunikacijskoj platformi koja bi trebala biti nadogradnja na sve postojeće.

Ovaj projekt nadogradit će se i na njihov Oculus, jer će se primarno koristiti u proširenoj i virtualnoj stvarnosti, a u narednim godinama na njemu će raditi i deset tisuća novih Facebookovih stručnjaka koje će zaposliti u Europskoj uniji. Metaverse je toliko značajan za budućnost Facebooka da se Zuckerberg u velikoj mjeri njemu posvetio i najavio da će u narednih nekoliko godina ljudi o njegovoj kompaniji misliti ne kao o društvenoj mreži već kao o stvoriteljima upravo metaversea.

Potpuni rebranding

Kako bi se riješio problema s lošom percepcijom javnosti i transformirao Facebook u sasvim drugačiju kompaniju, Zuckerberg je navodno odlučio da će mu – promijeniti ime. Veliki rebranding i službeno bi trebao

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen