Američki predsjednik Donald Trump, koji je i “zakuhao” probleme za TikTok najavom, pa kasnije i potpisivanjem dvaju izvršnih naredbi o zabrani ove aplikacije, sada je objavio kako je odobrio preuzimanje ove kineske društvene mreže. Dogovor kojeg predvodi tehnološka kompanija Oracle, a u njemu kao investitor, među ostalim, sudjeluje i maloprodaji lanac Walmart, dobio je blagoslov predsjednika samo dan prije stupanja na snagu prvog koraka zabrane – izbacivanja s trgovina aplikacija.

Rok za postizanje finalnog dogovora pomaknut je za tjedan dana, pa TikTok neće nestati s App Storea i Google Playa ove nedjelje – već sljedeće, u slučaju da se pregovori do tada ne završe ili ih ne odobri Trumpova administracija. TikTok je povodom ove “pobjede” objavio kako “ne odlazi nikamo”, a njihova šefica za SAD Vanessa Pappas potvrdila je da surađuju s američkim tehnološkim partnerom koji će osigurati da njihova društvena mreža nastavi funkcionirati kao i do sada.

Inače, najava o izbacivanju TikToka s trgovina aplikacija možda je ovoj društvenoj mreži čak i pomogla – u proteklim danima broj korisnika koji su dnevno pohrlili preuzeti njihove aplikacije povećao se za 12% u odnosu na redovne dane prije zabrane. U jednom danu gotovo 250 tisuća ljudi preuzelo je TikTok

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen