Prvi četverosjed koji je ikada proizveden u Koenigseggu donosi izvanredne performanse, mnogo prostora za putnike i prtljagu, atraktivna inovativna vrata te napredni i snažni hibridni pogon

Možda i najatraktivniji automobil koji je ovih dana trebao biti predstavljen na otkazanom Geneva Motor Showu je onaj Koenigseggov. Ova kompanija za Ženevu je pripremila, a sada tek putem Interneta predstavila, potpuno novi superautomobil koji definira jednu sasvim novu klasu – u svijet brzih sportskih jurilica po prvi su puta s Gemerom donijeli automobil s četiri sjedala.

I dalje je Gemera dizajnirana kao punokrvni sportaš, tako da inovativna vrata (samo po jedna sa svake strane) omogućavaju ulaz vozaču, suvozaču, ali i putnicima na stražnju klupu. Gledano izvana, riječ je o nepogrešivom Koenigseggovom dizajnu, zajedno s naprednim tehnološkim rješenjima poput kamera umjesto vanjskih retrovizora ili Akrapovičevih ispušnih cijevi te velikih stražnjih difuzora.

Ispod haube smješteno je pravo malo čudo. Za pogon je zadužen maleni i štedljivi trocilindraš kojeg nazivaju “maleni prijateljski div” (Tiny Friendly Giant, TFG). Zapremnine tek 2 litre, smanjene potrošnje i emisija, ovaj twin turbo motor dizajniran je da vozi i na goriva dobivena iz obnovljivih izvora. Kao takav proizvodi 600 KS.

[embedded content]

Nadopunjen je

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen