U utorak, 21. siječnja, na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, na kojem su se okupili mnogi svjetski državnici i gospodarstvenici, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s CEO-om Applea Timom Cookom. Sastanak je održan na Cookov zahtjev, jer je s hrvatskim premijerom htio razgovarati, među ostalim, o proširenju suradnje i regulativi koja se tiče digitalnih usluga u Europskoj uniji. Podsjećamo, Hrvatska trenutačno predsjeda Vijećem Europske unije pa je Plenković u ovom slučaju zastupao, kako Hrvatsku, tako i EU.

“Ideja je da vidimo kako možemo razvijati suradnju Applea i Hrvatske. Postoji prostor za veći angažman i veće korištenje usluga od strane hrvatskih građana”, prije sastanka izjavio je Plenković.

Prema prvim informacijama objavljenima iz Vlade, razgovaralo se o proširenju suradnje naše države i Applea u tri područja: znanstveno-istraživačkom, pristupu Appleovim uslugama u Hrvatskoj, te europskoj regulativi koja se tiče digitalnih platformi.

Appleovi dućani i usluge uskoro u Hrvatskoj?

Predsjednik Vlade kazao je nakon sastanka da je s predsjednikom Uprave Applea Timom Cookom bilo riječi i o oporezivanju velikih tehnoloških tvrtki. Podsjetio je da je nekoliko zemalja na razini Unije počelo uvoditi poreze, a to je bila tema razgovora i s francuskim ministrom Le Maireom.

Isto tako, kazao je premijer, iskoristili smo priliku

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen