Jedan Amerikanac iz Georgije putem eBaya prodaje gliser-automobil za koji čak ima i potvrdu o legalnosti prometovanja cestom

Na eBayu se pojavio neobičan i jedinstven oglas za amfibijsko vozilo vlastite proizvodnje. Jedan Amerikanac, naime, u tamošnjoj saveznoj državi Georgiji, prodaje vlastitim rukama izrađeni “BoatCar” – kombinaciju glisera i automobila koja je čak i legalizirana za javne prometnice u SAD-u.

Ovo vozilo spoj je 24 stope (7,3 m) dugog glisera Sea Ray Cabin Cruiser te kombija Ford E-350 iz 1995. godine. Od Forda je “naslijedio” V8 motor, klima uređaj, servo upravljač, kočnice, stereo radio, unutrašnjost kabine, zračne jastuke i vanjsku signalizaciju nužnu za vožnju cestom. Od glisera je, vidljivo je to i na slikama, dobio tek novu “karoseriju” i ponešto dekorativnih dodataka.

Nažalost, u procesu izrade izgubljena je mogućnost plovidbe vodenim površinama, pa će novom vlasniku ostati tek užitak “plovidbe” cestama.

Za izradu ovog gliser-automobila bilo je potrebno šest mjeseci. Proces je dovršen nedavno, a vozilo je sada stavljeno na eBay aukciju gdje ga vlasnik cijeni 55.000 dolara. Aukcija traje još 14 dana.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen