CARNET-ov pilot-projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” jedan je od pet finalista RegioStars natjecanja u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu, na koje je ukupno bilo prijavljeno 206 projekata u pet kategorija.

Nagradu RegioStars Europska komisija svake godine dodjeljuje projektima financiranima iz sredstava Europske unije koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja. O pobjedniku RegioStars natjecanja odlučit će glasovi građana na europskoj razini. Povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je kako su ove godine zaprimili najveći broj prijava ikad.

Želite li i sami svojim glasom pridonijeti odluci o nagrađenima, možete to učiniti na ovoj adresi. Svečana dodjela nagrada održat će se u listopadu 2020. u Bruxellesu.

e-Škole

Pilot projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” provodio se od 2015. do kraja kolovoza 2018. godine, a njegov glavni rezultat je povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola. U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen