Nekoliko električnih automobila danas je zauzelo benzinsku postaju u središtu Zagreba. Cilj prosvjeda bio je ukazati vozačima klasičnih automobila da nije pristojno parkirati svoja vozila na mjestima predviđanima za punjenje električnih vozila

Za naše pojmove prilično neobičan se prosvjed dogodio danas u Zagrebu. Na INA-inoj benzinskoj postaji u Miramarskoj ulici u središtu grada u poslijepodnevnim se satima koordinirano pojavilo nekoliko električnih automobila. Vozači su ih parkirali na mjesta pokraj crpnih stanica i tamo ostavili da stvaraju gužvu.

Prosvjed je organizirala zajednica fanova Tesla Motors Club Croatia, a cilj ovog performansa bio je ukazati na problem s kojim se susreću vlasnici električnih vozila u slučajevima kada se na e-punionicama umjesto električnih nađu parkirani “klasični” automobili.

Prometna (ne) kultura

Ovom akcijom vlasnici Tesli i drugih su marki e-vozila željeli skrenuti pozornost onima koji se voze na fosilna goriva da nije pristojno parkirati se na mjesta rezervirana za punjenje strujom, kakva se sve češće pojavljuju na parkiralištima trgovačkih centara i benzinskih postaja u Hrvatskoj. Sve su dokumentirali i na svojoj Facebook stranici:

Na ovoj se inače vrlo posjećenoj benzinskoj postaji vrlo brzo stvorila gužva, pa bismo mogli zaključiti da je prosvjed polučio željeni rezultat.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen