Razmjena podataka na tržištu Advaneo Data Marketplace

Advaneo Data Marketplace 1.0  prva je internetska platforma koja se zasniva na IDS standardu (s certifikatom DIN SPEC 27070). Platformu je pokrenula tvrtka Advaneo, članica IDSA.e, iz Düsseldorfa nakon tri godine testiranja.

IDSA je međunarodno udruženja za podatkovne prostore, poslovanje i istraživanje, aktivno sudjeluju u oblikovanju pouzdane arhitekture za podatkovnu ekonomiju. Više od 101 poduzeća i institucija različitih industrija i veličina iz 20 zemalja, uključujući nekoliko tvrtki Fortune 500, globalno djelujuće srednje tvrtke, softverske i sistemske kuće, članovi su udruge. IDSA želi osigurati suverenitet podataka otvorenom arhitekturom koja ne ovisi o dobavljaču za mrežu peer-to-peer koja omogućuje kontrolu korištenja podataka iz svih domena.

Advaneo Data Marketplace olakšava sigurnu i pouzdanu razmjenu podataka na globalnoj razini. Osim što nudi platformu za kupnju i prodaju podataka, novo tržište nudi gotovo 2 milijuna skupova otvorenih podataka koji se stalno ažuriraju i dostupni su besplatno.

Suverenitet podataka

Ključno za tržište podataka Advaneo je princip suverenosti podataka, koji je zajamčen svim korisnicima. S obzirom na širenje digitalnih poslovnih modela, potreba za razmjenom podataka postaje sve veća i to ne samo na nacionalnoj, nego još više na međunarodnoj razini. Takva

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen