Nakon dugo iščekivanog predstavljanja nove generacije Golfa ljubitelji ovog automobila diljem svijeta sada čekaju i kako će izgledati njegova GTI inačica

Iako je Volkswagen Golf legendarni model sam po sebi, njegova sportska i “nabrijana” izvedba GTI priča je za sebe i ima poseban klub obožavatelja. Logično, nakon što je krajem prošle godine svjetlo dana ugledao Golf VIII, očekivalo se i otkrivanje GTI modela – a ono bi se službeno trebalo dogoditi na sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. ožujka.

No, kao što je u posljednje vrijeme običaj s automobilima i općenito svim zanimljivim tehnološkim proizvodima, u javnost uvijek nekoliko tjedana prije premijere stignu i prve informacije ili procure kakve kriomice uhvaćene fotografije. Tako je bilo i s novim Golfom GTI – njega je snimio fotograf Wilco Blok i brže-bolje svoj ulov objavio na Instagramu.

Na fotografiji se vidi stražnji dio novog GTI-a, s velikim spojlerom iznad stražnjeg stakla, naglašenim dvostrukim ispušnim cijevima i strukturom u stražnjem dijelu podvozja koja podsjeća na difuzor. Ranije smo viđali tek fotografije s kamuflažom na kojima tog difuzora nije bilo, pa je moguće da je riječ tek o estetskom dodatku.

Kad je riječ o tehničkim

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen