Krajem prošle godine predstavljena je četvrta generacija popularne Škode Octavije. Tada su najavljeni dizelski i benzinski motori u kombinaciji s plug-in hibridnim rješenjima, no na tržište su prvo stigle osnovne izvedbe bez dodatnih elektromotora

U studenome prošle godine iz Škode su najavili početak prodaje novog modela Octavije za proljeće ove godine. Sada je došao i taj trenutak, pa je Octavia u svojim osnovnim verzijama dostupna i u Hrvatskoj, a objavljene su i cijene.

Škoda je pripremila dvije karoserijske inačice Octavije, limuzinu i karavan (Octavia Combi). Obje verzije ponešto su povećana u odnosu na dosadašnje modele, pa tako limuzinska inačica mjeri 19 mm veću dužinu, dok je Combi model “narastao” 22 mm u dužinu. Ovo je omogućilo nešto više prostora u unutrašnjosti kabine, ali i 10 litara veći obujam prtljažnika kod limuzine i 30 litara veći kod karavana.

Od ostalih modernih poboljšanja u unutrašnjosti se ističe head-up zaslon na kojem se projiciraju bitne informacije o vožnji, kao i upravljanje DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom putem tehnologije shift-by-wire, tj. bez klasične ručice mjenjača.

Više o novostima u Octaviji četvrte generacije možete pronaći u ovom tekstu.

Izvorno su najavljena tri benzinska (1,0 TSI EVO, 1,5 TS EVO, 2,0 TSI) i jedan dizelski

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen