Nacrt plana temelji se na učinkovitosti operativnog dijela poslovanja Grupe Renault: pojednostavnjenju procesa, smanjenju broja različitih komponenti koje se ugrađuju u vozila i prilagođavanju industrijskih kapaciteta. Poteškoće s kojima se suočava Grupa, velika kriza s kojom se suočava cijela automobilska industrija i važnost ekološke tranzicije, imperativi su koji potiču tvrtku da ubrza svoju transformaciju.

Nakon Nissana i Renault je objavio plan velikih rezova u svom poslovanju. Danas je Grupa Renault, uz objavu godišnjih rezultata, predstavila svoj transformacijski plan, kojim namjerava ostvariti uštedu veću od 2 milijarde eura u tri godine i tako povećati konkurentnost Grupe na tržištu.

Nacrt plana povećat će otpornost tvrtke fokusiranjem na generiranje protoka novca i postaviti temelje dugoročnog razvoja Grupe Renault. U Francuskoj će grupa biti organizirana oko strateških poslovnih područja kao što su: električna vozila, laka gospodarska vozila, kružne ekonomije i inovacija visoke dodane vrijednosti.

Neizbježno je smanjivanje broja radnih mjesta, što se planira provesti prekvalifikacijom radnika, povećanoj internoj mobilnosti i dobrovoljnim odlascima. Taj bi se proces, kojim bi se obuhvatilo gotovo 4.600 radnih mjesta u Francuskoj i više od 10.000 radnih mjesta u ostatku svijeta, protegnuo na tri godine.

„U kontekstu nesigurnosti i kompleksnosti situacije u kojoj se nalazimo, ovaj projekt je

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen