Odjel Grupe Renault za društveno učinkovitu i održivu mobilnost sklopio je partnerstvo s Nino Robotics, dizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja mijenjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću.

U sklopu ove suradnje grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.). Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva NINO4, kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja.

Nešto potpuno drugačije

Osnivač društva Nino Robotics, Pierre Bardina, s NINO4 namjerava predstaviti potpuno drugačije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Osim upečatljiva izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podacima poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže.

Funkcija za daljinsko praćenje “Follow Me” omogućit će trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila NINO4 i njegova korisnika. Nino Robotics dosad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

“Velika nam je čast što imamo priliku razmjenjivati iskustva s Nino Robotics: time je ispunjena

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen