U najavi koju su iz britanske kompanije nazvali povijesnom, objavljeno je kako će Rolls-Royce nakon 2030. godine proizvoditi isključivo 100% električne automobile, a prvi od njih na tržište će krajem 2023.

Povijesna objava stigla je iz Rollce-Roycea. Ova legendarna britanska marka vozila najavila je kako će, unatoč tradiciji i konzervativnom pristupu proizvodnji automobila, polako započeti svoju tranziciju na električna vozila. Oni su još samo jedna od kompanija u nizu koja najavljuje ambiciozne planove za napuštanje pogona na fosilna goriva, a vremenski im se okviri ne razlikuju previše od ostalih. Prema najavi, prvi Rolls-Royce model isključivo na struju u prodaju bi trebao biti pušten krajem 2023. godine, a nakon 2030. godine ova će marka na tržište plasirati isključivo električne automobile.

— tekst slijedi nakon oglasa —

“Danas je najznačajniji dan u povijesti Rolls-Roycea još od 4. svibnja 1904. godine. Tog su se dana naši osnivači, Charles Rolls i Sir Henry Royce, prvi puta susreli i dogovorili da će stvoriti ‘najbolji automobil na svijetu’”, kažu iz Rolls-Roycea.

“Danas, 117 godina nakon

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen