Iz Rusije, već po običaju, stižu pomalo bizarne priče iz prometa. Ovoga puta snimka prikazuje akciju moskovske policije koja je iz prometa uklonila ilegalno u kućnoj radinosti sklepani Batmobil. Na stranu činjenicu da vozilo nije legalno, prilično je impresivno

Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o akciji prometne inspekcije u Moskvi koja je uhvatila 32-godišnjaka u ilegalnoj vožnji ulicama tog grada – u improviziranom Batmobilu. Događaj se zbio 22. veljače, a jedan je prolaznik sve zabilježio kamerom i objavio na društvenim mrežama.


Ovaj Batmobil iz kućne radinosti nastao je u privatnoj radionici, nije ni na koji način registriran kod nadležnih tijela, nema ateste ni potrebne dozvole, te kao takav ne smije se naći na javnim prometnicama. Dodatno, mjerenjem je utvrđeno da dimenzijama premašuje dozvoljene gabarite za osobna vozila. Policija ga je stoga isključila iz prometa i zaplijenila, te odvukla na svoje parkiralište.

Vozaču su izrečene tri prekršajne kazne, a morat će platiti i troškove vučne službe od nešto više od 5.000 kuna u protuvrijednosti, kao i ležarinu za čuvanje Batmobila na policijskom deponiju do okončanja sudskih postupaka.

Ovaj

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen